Häähumua korona-arjen keskellä?


Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä vuosia ennen häitä, tiukemmalla aikataulullakin selviää!

Nyt kun koronarajoituksia aletaan pikkuhiljaa purkamaan, olemme enemmän kuin tyytyväisiä, että alun perinkin meidän ideana oli järjestää kaksi erillistä hääjuhlaa. Toinen ystäville ja toinen sukulaisille. Sukujuhlaa voi siirtää niin pitkälle tulevaisuuteen, kun on tarvetta suojella vanhoja ihmisiä koronan vaikutuksilta.


Olemme olleet enemmän ja vähemmän korona-arjen lamaannuttamia. Niin kuin varmasti moni muukin. Arkea on koeteltu. Me molemmat jouduimme vaihtamaan työpaikkaa, lopetin opiskelun, menninkäinen aloitti vuorohoidon ja lapsettomuushoitojen tarjoaminen katkaistiin. Siinä dramaattisimmat vaikutukset. Sitten oli näitä mitä kaikilla muillakin, etsit uusia tapoja treenata ja harrastaa, kun et pääse salille, et uimaan, et kirjastoon, et harrastuksiin. Et nää isovanhempia, et ystäviä. Et käy töiden lisäksi juuri muualla kuin kaupassa, välillä et sielläkään.


Onneksi olimme ostaneet puolitoista vuotta sitten tämän meidän pienen kotimme, jonka remontoimme lattiasta kattoon. On ollut aikaa tehdä pihatöitä ja liikkua luonnossa. Isimies meni ja osti veneen, joten myös kalastusharrastus on saanut uusia ulottuvuuksia.

VIHDOIN OLEN TARTTUNUT TAAS HÄÄTEEMAANKIN!


Kävimme katsomassa toivomaamme hääpaikkaa sinä päivänä, kun hallitus julisti poikkeuslain alkavaksi. Muistan kuunnelleeni hallituksen tiedotustilaisuutta automatkalla hääpaikalle. Ensimmäinen ajatus kieltämättä oli, että mitäköhän mahtaa käydä meidän häiden?


Hääpaikka oli ihana vanha kartano ja juuri sopivan kokoinen meidän kaverihäillemme. Siltä saa kaiken valmiina. Siivouksen, pöytäliinat, servetit (vaikka teenkin varmaan omat pellavaiset), astiat, ruoan, tarjoilun, sekä paikalle saa tuoda omat juotavat. Ainoastaan koristelu, ohjelma ja kakku siis jäi uupumaan. Täydellistä! Mitä enemmän saa yhdestä paikasta ja mahdollisimman vähällä vaivalla, sen parempi meille! Saimme setin vielä oikein mukavaan hintaan, koska meille tietty päivämäärä ei ollut tärkeä ja olimme niin myöhään liikkeellä. Eli vähän sellainen viimeinen tilaisuus -tarjous. Sopii meille hyvin! Mitä vähemmän lompakko kevenee, sen parempi. Emme aio ottaa mitään häälainaa. Juhlapäivää vietetään syyskuun lopulla.


Sitten vierähtikin pari kuukautta, kun häärintama pysyi hiljaisena ja totuttelimme uuteen korona-arkeen. Pari viikkoa sitten aloin taas aktivoitumaan aiheeseen häät.


Toissa viikolla kävimme hakemassa minulle hääpuvun. Aluksi minulla oli selvät suunnitelmat hääpuvun suhteen. Olin katsonut ihanan hääpuvun, jonka olin suunnitellut teettäväni. Kuitenkin kuukausien kuluessa ja ajatuksen hautuessa aloin pohtimaan, voisinko käyttää kierrätettyä hääpukua. Mitä enemmän asiaa ajattelin, sitä paremmalta ajatus tuntui. Lopulta löysinkin tori.fi:stä omaan makuuni sopivan hääpuvun ja sattumalta juuri oikean kokoiselta rouvalta. Mekko oli täydellinen. Eikä hinta todellakaan päätä huimannut. Kengät minulla on jo omasta takaa. Valkoiset korkokengät noin 4cm korolla sekä vaaleat balleriinat.


Korujakin olen katsellut. Korvakoruiksi haluan eräät hopeiset kalevalakorvakorut ja sormuksiakin ollaan hieman tiirailtu. Mitään ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon.


Kangaskaupasta tilasin pellavakangasta ja yritän ehtiä ompelemaan kankaiset lautasliinat. Lisäksi pitäisi käydä ostamassa koristeluun hieman jotain tyllityylistä kangasta. Muutoin koristeluun ajattelin käyttää metsän antimia. Mahdollisesti havuja ja muuta sellaista. Joitakin koristeita, kuten kuvaus-, vieraspöytä- ja karkkibuffakoristeta tilasin alennuksesta jo vuoden alkupuolella.


Myös kirpputorilta on tarttunut mukaan jotakin pientä. Kuten ihana punottu verkko (johon ripustan kuvista meidän tarinan), selviytymispakkauskorit, pöytiin maljakoita ja karkkibuffaan astiat.


Viikonloppuna pistin viestiä musiikkikonservatorioon ja kysyin, saisiko heidän kauttaan tilattua bändiä juhliin. Vaikuttaa hyvältä. Kerroin ettemme halua mitään perinteistä valssi/humppabändiä. Tiedustelivat, millaisesta musiikista pidämme ja selvittelevät minkälaisen keikan saisivat meille mahdollisesti aikaiseksi. Sormet ristiin siis, että onnistaa. Haluamme nimen oman niin, että tunnelma on kuin keikalla, ei mitään tanssibändiä.


Lisäksi pistin viestiä erääseen kakkukahvilaan, jonka kakkuja olen aikaisemminkin miettinyt. Katsotaan nyt milloin saamme koemaisteluajan (koska korona). Alkuperäinen suunnitelma on, että hankimme kolme eri makuista kakkua. Lakritsikakku, suklaakakku sekä vegaaninen kakku.


Että tässä pikku hiljaa taas asiat etenevät. En stressaile. Vielä pitäisi selvitellä ainakin kampausta, meikkiä ja kukkia. Olin alun perin suunnitellut tekeväni nämä yritysyhteistyönä, mutta koska korona, niin katsotaan nyt. Lisäksi nyt olisi vihdoin ja viimein aika sylkeä kutsut eteenpäin. Ne teemme whatsapp videolla, joten ei mitään ylimääräistä askartelua tiedossa😊 Uuu, päivä lähestyy, can´t wait! Ihana nähdä ystäviä tämän kaiken koronaeristyksen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...