Mitä lapsen hankinta maksaa?


Katsoin eräs päivä aamutv:stä haastattelua, jossa käsiteltiin asiaa, mitä vauva maksaa? Tästä innostuneensa tietenkin listasin kaikki mahdolliset kulut, joita tähän mennessä lapsen hankkiminen on meille tuottanut. Itse koen olevani melko keskiverto rahankäyttäjä. Raha ei polta kukkarossa siihen malliin, että laittaisin kaiken välittömästi haisemaan, mutta en myöskään sniiduile aivan joka asiassa. Voin paljastaa, että tämä lista on pitkä😊 Listassa on mukana myös raskausajan jutut.



Raskaus

·         Raskaus+imetysajan vitamiinit n.180e

·         Raskausavaatteet n.50e (hyödynsin paljon facekirppareita)

·         Varhaisultra, muistaakseni n.160e, olisi saanut halvemmallakin, mutta tarvitsimme viikonloppuajan, jotta isimieskin pääsi mukaan.

·         Imetysvaatteita ja vaatteita mitkä mahtuvat päälleni synnytyksen jälkeen n.200e (paljon olen hyödyntänyt kirpputoreja sekä alennusmyyntejä)

Koti

·         Pimennysverhot (rulla+sivuverhot) 60e (Nämä ovat kyllä oiva hankinta, olisimme voineet hankkia nämä jo paljon paljon aikaisemminkin. Tykkään nukkua pimeässä! Ei uskoisi, sillä vielä ennen lapsen hankintaa meillä oli makuuhuoneessa tv, joka tuuditti meidän uneen😊)

·         Hoitopöytä 20e (tori) sekä pinnasänky 20e (tori, kaupanpäälle patja ja pinnasängyn reunasuoja). Hoitopöytä on jotenkin jäänyt suuriltaosin käyttämättä. Tälläkin hetkellä se toimittaa lähinnä tavaransäilytys virkaa.

·         Lelukorit 3kpl ja vaippakori 40e

Vauva

·         Synnytys 195e

·         Nimiäiset n.100e Tilasimme vain kakun, joka maksoi 65e ja koristeet ja kukat koosti loppusumman. Anoppi hoiti muun leipomisen sekä alkumaljat.

·         Newborn kuvaus+taulu. 230e

·         Vakuutus 463e/vuosi

·         Lääkärikulujen omavastuu 150e (tuli melkein heti täyteen, koska sairasti rs-viruksen ja jälkitautina korvatulehduksen. Lisäksi kerran olemme käyneet lääkärillä toosi pitkän kakkalakon takia)

·         D-vitamiinisuihke n.20e äärimmäisen hyvä ja riittoisa, vasta nyt kohta tarvitsee ostaa uusi. Ostin myös 20e tavallisia d-tippoja, joissa oli maitohappobakteeri joukossa, mutta näistä tuli pienelle vatsavaivoja, joten käytin ne itse.

·         Relatipat x2, cuplaton, duphalac, panadolit n.80e

·         Fysikaalinen aurinkosuoja 23e

·         Passi, passikuva +muita teetettyjä kuvia vauva-ajasta n.100e

·         Amme+vauvatuki (torista) 12e

·         Kestovaipat 15kpl hieman erikokoisia, 5 ihan vauvalle, 5 5-10kg ja 5 s-kokoista (torista+saatu) 30e

·         Kertakäyttövaipat n.100e (mitä enemmän kestoilee, sen vähemmän)

·         Vaipanvaihtoalusta vessaan 28e

·         Hygieniajuttuja (vanulappuja, liivinsuojia/kestoliivinsuojia myös kirppikseltä ja saatuja) n.20e

·         Kantorinkka 70e (torista) mutta tälle käyttöä vasta hieman myöhemmin, kun menninkäinen oppii itse istumaan

·         Manduca 40e (torista), myöhemmin saatiin vielä toinen ilmaiseksi, mutta sen lahjoitimme myös ilmaiseksi eteenpäin. Manducaa olen tykännyt käyttää.

·         Trikooliina 49e oli kyllä hävettävän vähällä käytöllä!

·         Tutteja/ 2 tuttipulloa, pillipullo n.40e Ja erilaisia tutteja tuli kyllä kokeiltua! Mutta nyt menninkäinen on viimein huolinut tutin😊

·         Lelukaari 80e

·         Leluja/kirjoja n.60e (osa torilta, kuten keinuhevonen. Osa kirppikseltä. Meillä on aika paljon kirjoja ja pari soivaa (ei alle 3-vuotiaille) kirjaa ovat aivan lemppareita. Luemme myös joka ilta iltasadun.

·          Lämpöpussi kaukaloon 35e (ale) ja lampaantalja 40e

·         Yhdistelmävaunut+kaukalo+telakka, yht. n1000e

·         Vaunun sadesuoja 15e, hyttysverkko 5e, vaunuverho 10e

·         Pullonlämmitin+mikrosterilointilaite yht. 9e (kirppis) En ole käyttänyt kumpaaakaan!

·         Aurinkosuojat autoon 5e

·         Vaatteita koossa 50-74 n.400e sisältäen myös ulkovaatteet ja välikausihaalarin, joka ostettiin ennen juhannusta ja menee ainakin syksyn, toivottavasti myös ensi kevään ja aurinkolasit ja myös muutamia 80 koon vaatteita.

·         Uimapuku 24e

·         Lakanoita yms. pikkusälää ikeasta n.20e

·         Ezpz minimat ruokalautanen (torista) 10e

·         Sähkökäyttöinen rintapumppu 100e

·         Lankoja/kankaita yms. käsityöjuttuja n.200e



Tekeminen

·         Vauvauinti 110e

·         Kesäjumppa 49e

·         Mamijumppa 15e

·         Mamapilates 120e

·         Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta kurssi 90e

·         Unijuna verkkovalmennus 49e (tähän liityin lähinnä utelijaisuuttani, vaikkei meillä juuri mitään unipulmia olekaan, koska kuulin asiasta paljon kehuja ja kiinnostuin)
Syksyksi ilmoittaudumme varmaan muskariin, vauvasirkukseen sekä jatkavien vauvauintiin. Tämä maksaa n. 240e.

Yht. 5086e

Tämän lisäksi olemme saaneet ilmaiseksi asioita, joita olisimme joutuneet hankkimaan, kuten:

·         Vaatteita ja kenkiä

·         Sitterin

·         Triptrap syöttötuoli

·         Muovinen tarjotin pöytään

·         Yövalo

·         Ruokailuvälineitä (lautanen, nokkamuki, lusikoita jne.)

·         Hammasharja (isäni osti, kun menninkäinen sai ensimmäiset hampaansa😊)

·         Matkasänky (on ollut kovalla käytöllä, juhannuksena, mökillä, lomareissulla ja hellepaossa anopilla. Kesällä ollaan melkein nukuttu matkasängyssä kohta enemmän kuin kotona😊)

·         Leluja

·         Lakanoita, 3kpl vauvapyyhkeitä

·         Peili auton takapenkille

·         Vaippoja

·         Kävelytuoli (vaikka kaikella kunnioituksella annoin tämänkin heti eteenpäin)

·         Soittorasia

·         Nimiäiskoruja

·         Lämmitettävä kauratyynynalle

·         Tuttipullo ja ainun ensitutti

·         Muumiastioita

Toki ei tämä nyt pelkkää rahan ekstrakuluttamista ole ollut. Omassa lompakossa tuntuu plussana se, että en ole polttanut puoleentoista vuoteen. Mitähän aski tupakkaa tänä päivänä maksaa? 6e? Enemmän? Aski päivässä eli 6ex540pv on 3288 euroa, SIIS MITÄ?? Meinasinpas tässä itsekin pudota penkiltä!! Kyllä on hirveitä summia mennyt savuna ilmaan! Kosteat viikonloput ovat olleet niin harvassa, että melkein voi sanoa ettei niitä ole. Että voi vaan laskea joku 6-7e tuoppi/siideri/viini, vaikka kerta kuukauteen  6-7 annosta. Ja oheistoiminta päälle. Kyllä siinä varmaan ainakin 100 euroa on mennyt helposti kuukauteen? 100x18, 1800 euroa. Hiuksia en ole värjännyt kohta kahteen vuoteen, iso säästö sekin. Ja lisänä sitä on tehnyt sitten kaikennäköistä muuta puuhaa, mihin on vaikea heittää edes mitään pätevää summaa, varmasti paljon euroja joka tapauksessa. Että tässähän on oikeastaan tullut melkeinpä säästettyä😊

Summasummaarum, iso raha on kulunut tässä raskauden ja kohta 7 kuukauden aikana. Toki meillä on käytössä tällä hetkellä 68 vaatteet, että seuraava koko vasta odottaa käyttöönottoa😊 Mutta joka tapauksessa, pienistä puroista koostuu hemmetin iso virta! Pakko myöntää, että yllätyin hieman itsekin. Olen yrittänyt elää ”vähemmän on enemmän”                   -periaatteella ja suosia käytettyä, mutta siitä huolimatta rahaa on siis kulunut. PALJON! Ja tähän voisi periaatteessa laskea mukaan vielä auton vaihdon, mutta sekin me oltaisiin tehty joka tapauksessa, joten ehkä se ei suoranaisesti sitten kuitenkaan kuulu näihin kuluihin. Yritän kuitenkin lohduttautua sillä, että näistä iso osa menee vielä seuraavallakin lapsellamme, mikäli meille sellainen vielä suodaan. Varmaankin se on sitten poika ja olen turhaan säästänyt esimerkiksi ison osan vaatteita😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...