Hermoja raastava vitsaus -tahrat lapsen vaatteissa!

Itse en lukeudu henkilöihin jotka kulkevat mopin tai imurin jatkeena päivittäin, vaikka siisteydestä pidänkin. En myöskään kylään mennessä tutki muruja, käden jälkiä tai villakoiria toisten nurkissa, enkä arastele laskea menninkäistä hiekkalaatikolle tai kauppakeskuksien leikkihuoneiden lattialle tai mitä näitä nyt on. Tässähän sitä vastustuskykyä hankitaan:)

Asioilla on kuitenkin myös varjopuolensa, nimittäin tahrat, jotka tuntuvat imeytyvän vauvan vaatteiden kankaisiin ja sitkeästi. Nämä pirulaiset! Eivät tahdo luovuttaa millään! Pahimpia tahroja tulee julkisten alueiden lattioista, joissa kävellään kengät jalassa, tomaattipohjaisista ruoista, marjoista, banaanista, avokadosta ja monista muista asioista.

Olen viettänyt tovin jos toisenkin taistellen erinäköisten ja kokoisten tahrojen parissa. Myös pyykinpesuainetta on vaihdettu useasti ja kohta on testattu koko repertuaari lävitse. Kyllä tässä taitaa tukka harmaantua, ennen kuin pyykistä tulee puhdasta.

Usein tahrojen poiston niksinä on nopea reagointi, koska tahran poisto on sitä hankalampaa, mitä kauemmin tahra on saanut vaatteessa kuivua. Mutta todellisuudessa tähän ei aina ole kuitenkaan mahdollisuuksia.

Mitä tahroille voi sitten tehdä?

1. Kaataa päälle kuumaa vettä, esim. vedenkeittimisestä. Mutta huomioi, että kaikki tekstiilit eivät kestä kiehuvaa vettä. Puuvilla kestää suhteellisen hyvin.

2. Auringonvalo ja uv-säteet. Toimivat yleensä melko hyvin puna- ja keltasävyisiin tahroihin. Pese vaate ja laita aurinkoon kuivumaan, tahrat aurinkoon päin. Huom! Auringonvalo voi haalistaa vaatteita! Vaikeissa tapauksissa voi kokeilla sitruunan hierontaa tahraan ennen aurinkokylpyä.

3. Sappisaippua! Tähän tuotteeseen olen rakastunut. On toiminut paljon paremmin kuin perinteiset tahranpoistoon tarkoitetut aineet. Sappisaippuaa voi vain hieroa tahraan ja jättää vaikuttamaan! Helppoa ja tehokasta, mutta myös luonnonmukaisempaa kuin tahranpoistoon tarkoitetut perus aineet.


Iso peukku tälle!

Ps. vaikka sappisaippua poistaa monia tahroja, ei se mikään ihmeaine ole. Yhä edelleen kamppailen mm. sohvan päällyskankaan puklutahrojen parissa. Ensimmäisinä kuukausina imetin selvästi jotain kermaakin rasvaisempaa tavaraa, sillä näitä tahroja ei aivan helposti poisteta. Näitä ei sappisaippuakaan poistanut. Kaverin kanssa sovimme, että ennen joulua vuokraamme tekstiilinpuhdistuskoneen, katsotaan josko sillä saisi sohvan viimein puhtaaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taapero ruokailee... Vai ruokaileeko?

Me olimme lähes viisi viikkoa anoppilassa evakossa, kun kotonamme remontoitiin kylpyhuonetta. Taustana lisään, että menninkäinen on ollu...