31 vinkkiä nuorelle minälleni


Näitä vinkkipostauksia on blogeissa pyörinyt. Ajatus on antaa nuorelle minälle niin monta vinkkiä, kuin itsellä on ikävuosia. Ehkä näin syntymäpäiväni kinttaalla on hyvä aika pysähtyä pohtimaan moista. Jospa saisin näistä vinkeistä edes osan siirrettyä kasvavalle jälkeläiselleni😊

1.       Arvosta itseäsi. Jollet sinä arvosta itseäsi, ei kukaan arvosta. Ylitsesi on helppo kävellä, mikäli itsesi arvostuksen sijaan keskityt pyytelemään anteeksi olemassa oloasi.

2.       Ole avoin. Mielestäni yritän olla avoin monenkin asian suhteen. Kuitenkin jälkeen päin miettiessäni, voin todeta, että en kuitenkaan ole niin avoin, kuin kuvittelen olevani.

3.       Opettele sanomaan ei! Tämä on vielä työn alla. Mutta ei ole mitään järkevää syytä sille, mikset voisi sanoa joskus ei. Mieluummin sanot ei heti kättelyssä, kuin siinä vaiheessa, kun hermojasi jo kiristää, etkä enää osaa kohteliaasti kieltäytyä.

4.       Luota itseesi. On hyvä kuunnella mitä ihmiset ovat mieltä, mutta loppu viimein sinä itse tiedät, mikä on sinulle kaikkein parasta ja mitä haluat.

5.       Vähemmän on enemmän. Tämän olet oppinut vasta hiljattain. Sinänsä ihme, sillä olet aina inhonnut äitisi tapaa hamstrata, kuitenkin ajoittain olet syyllistynyt täysin samanlaiseen käytökseen.

6.       Säästä. Älä kuluta rahaa vain kuluttamisen ilosta. Jos sinulla on ylimääräistä, säästä. Aina tulee se hetki, kun oikeasti tarvitset rahaa johonkin.

7.       Kiinnostu ajankohtaisista asioista. Katso/lue uutiset. Kiinnostu mitä meillä ja maailmalla tapahtuu. Ole ajan hermoilla ja äänestä. Jollet ole perehtynyt, ei kannata kauheasti valittaa tai ottaa kantaa, menee metsään kuitenkin.

8.       Älä ole liian kiltti. Kohtele kaikkia niin kuin toivot itseäsi kohdeltavan, mutta älä ole liian kiltti. Muutoin on riski, että tulet hyväksikäytetyksi. Toisten liiallinen miellyttäminen ei loppu viimein käy muuta kuin omalle mielenterveydellesi.

9.       Arvosta terveellistä ruokaa. Et oikeasti tarvitse jäätävää budjettia syödäksesi terveellisesti, vaikka joskus luulit niin. Kotiruoka on parasta maailmassa!

10.   Hauskaa voi pitää ilman viinakin. Nykyään ihan tuttu juttu, mutta vaikka 10 vuotta sitten olisit voinut hieman miettiä voisiko ystävien kanssa tehdä jotakin muutakin, kuin viettää viinanhuuruisia tunteja baarissa.

11.   Pidä ihmisiin yhteyttä. Älä jää pelkästään odottelemaan, että ihmiset ottavat yhteyttä sinuun. Vastavuoroisessa ystävyydessä sinäkin otat yhteyttä heihin.

12.   Liiku, voit paremmin. Se että olet aina ollut hoikka, ei vielä kerro siitä, että voit hyvin. Liikunnan aloitettuasi ymmärrät tämän.

13.   Matkusta. Matkustaminen avartaa maailmankuvaa ja antaa sinulle unohtumattomia kokemuksia. Aloita hyvissä ajoin!

14.   Ajattele omilla aivoillasi.  Sinun ei tarvitse olla kenenkään kanssa samaa mieltä vain miellyttääksesi häntä. Sinulla on samanlainen oikeus mielipiteeseesi kuin kaikilla muillakin.

15.   Uskalla rakastaa. Uskalla laittaa itsesi haavoittuvaan asemaan kokemuksistasi huolimatta. Kun rakastat ja uskalla kiintyä, on sinuakin helpompi rakastaa.

16.   Aina ei tarvitse olla täydellinen. Älä väsytä itseäsi tavoittelemalla täydellisyyttä, joskus keskinkertainenkin on todella hyvä.

17.   Älä ikinä aloita polttamista. Sillä et usko, miten vaikeaa tupakoinnin lopettaminen voi olla. Ja nyt kun olet lopettanut, älä enää ikinä polta yhtään tupakkaa, ettet aloita samaa kierrettä alusta. 

18.   Usko unelmiisi. Sinulla on paljon unelmia, usko niihin ja tee työtä niiden eteen, niin ne toteutuvat.

19.   Älä raada itseäsi hengiltä. Elämä on muutakin kuin työntekoa. Voit antaa itsestäni 100% silti uuvuttamatta itseäsi. Helpointa se on, kun teet sitä, mitä rakastat.

20.   Iloitse pienistä asioista. Olet paljon onnellisempi kun huomaat pienet, hyvät asiat ympärilläsi ja arjessasi, etkä odota vain isoja spektaakkeleja. Niistä koitunut onni on verrattaen lyhyt aikaista.

21.   Harkitse valintojasi. Intuitiosi on ihan kiva väline ja spontaaniuskin on hauskaa, mutta toisinaan voisit olla myös kauaskantoisempi ja harkita tarkemmin sitä, mitä teet ja mitä saavutat tai menetät, jos toimit niin kuin toimit.

22.   Nauti elämästä. Elämä on loppujen lopuksi melkoisen lyhyt ja aika kuluu nopeasti. Muista myös nauttia elämästäsi!

23.   Älä räplää mustapäitä ja finnejä. Ihosi voi paljon paremmin, kun jätät turhat räpläilyt tekemättä. Pesu aamuin ja illoin riittää!

24.   Asioilla on tapana järjestyä. Katastrofien kohdatessa ei todellakaan aina tunnu siltä, mutta niin ne asiat ovat aina järjestyneet, joten lopeta turha murehtiminen. Varsinkin etukäteen murehtiminen on typerää.

25.   Lähesty asioita positiivisen, älä negatiivisen kautta. Asiat ovat paljon helpompi kohdata, kun lähestyt niitä positiivisen, etkä negatiivisen kautta. Sitä paitsi negatiiviset ihmiset ovat hieman pelottavia.

26.   Älä jännitä turhaan. Lopeta jännittäminen, siihen ei ole syytä. Kaikki sujuu paljon helpommin, kun et jännitä!

27.   Älä värjää hiuksiasi. Älä aloita hiusten värjäämistä kolmasluokkalaisena. Loputtomalta tuntunut hiustenvärjäämiskierre ei tee kuin hallaa hiuksillesi. Nyt kun olet lopettanut, hiuksesi voivat paremmin kuin koskaan!

28.   Näytä tunteesi. Sinulla on oikeus tunteisiisi, miksi peittelisit niitä. Jokaisella ihmisellä on tunteet, niiden osoittaminen tekee sinut vain aidommaksi.

29.   Kiinnostu ympäristöstä ja luonnosta. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, mutta lopeta tekopyhäily ja tee asioita, jotta jälkipolvesi saisivat nauttia edes siitä, mistä sinäkin olet saanut osasi.

30.   Rentoudu. Muista säännöllisesti rentoutua ja tehdä asioita, joista sinä itse pidät. Kun olet tyytyväinen itseesi ja elämääsi, on sinun helpompi jakaa tyytyväisyyttä eteenpäin.

31.   Kateus ei kannata. Miksi tuhlata aikaa kadehtimalla muita? Lopeta ja ole onnellinen kaikkien puolesta, mitä hyvää heille ikinä tapahtuukaan. Näin huomaat helpommin, milloin sinullekin tapahtuu hyviä asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...