Menninkäinen 4 kuukautta


Millainen hän on? Äitin rakas. Utelias (erittäin), tarkkaavainen ja taitava käyttämään käsiään. Varsinainen hymytyttö, varsinkin aamuisin. Varsinainen aamuihminen😊 Itselläkin karisee unihiekat silmistä, kun nostaa pinnasängystä iloisesti uudelle päivälle hymyilevän pikku ihmisen. Temperamenttia löytyy tarvittaessa ja osaa ilmaista tahtoaan. Myös äänijänteitä on alettu testailemaan uusilla tavoilla. Riemuissaan kiljutaan kaikille, äidille, makuuhuoneen tapetille, leikkimatolla köllöttävälle Minni-hiirelle, aivan kaikelle. Ehkä alan pian kulkea kuulosuojaimet korvilla? Myös pärisyttäminen on tosi pop. Sitä tehdään niin että kuola ja räkä roiskuu😊

Uusia taitoja harjoitellaan kovasti. Varsinkin nyt kun omat kädet ja niiden toiminta on tullut riittävän tutuksi, voi alkaa harjoittelemaan muutakin, kuten kääntymistä😊 Ai että sitä hermojen menetyksen määrää, kun ei homma vielä suju. Myös ääneen nauraa hekotetaan, se on niin suloista. Hauskinta on, kun äiti pussailee jalkapohjia ensin hitaasti, sitten nopeampaa ja lopulta niin täysiä, että koko tyttö heiluu. 

4 kuukauden hulinat ovat myös rantautuneet meidän talouteen. Yöhulinoista voi lukea enemmän täältä. Meillä se tarkoittaa sitä, että kun menninkäinen jää iltasadun jälkeen klo 20 nukahtamaan sänkyynsä, hän saattaa heräillä 2-4 kertaan tunnin välein itkeskelemään, niin että häntä on hyssyteltävä ja autettava takaisin uneen. Tätä voi jatkua parin tunnin ajan. Myös yösyöttö kertoja on ollut nyt enemmän. Nyt jopa kaksi tai kolme. Mutta kaikki tietysti tuntuu paljolta sen jälkeen, kun niitä oli niin pitkään nolla tai yksi. Kai nämä sitten ovat niitä ns. vaiheita, joita tämä vauvavuosi on pullollaan😊 Vaihe, vaihe, vaihe… Yhtä vaiheesta toiseen kulkemista😊 Eilen viimeiseen pariin viikkoon oli taas oikein mukava yö. Ei yhtään iltakitinää ja vain yksi syöttö. Tuli kyllä tarpeeseen, varsnkin kun nukahtaminen yösyöttöjen välissä on minulle välillä erittäin vaikeaa.

Mistä menninkäinen pitää? Hymyilevät ihmiset, ai että miten ihanaa yhä vieläkin. Huomio ja seurustelu on kaikkein parasta maailmassa. Lukeminen, ihanaa kuunnella äidin ääntä. Kaikki leikit missä ensin tehdään jotain hitaasti, sitten kovempaa ja lopulta täysiä. Ja kaikki leikit missä hytkytään. Myös toiset vauvat ovat alkaneet kiinnostamaan. Aikaisemmin hän ei lotkauttanut juuri korvaansa toisten lasten äänille, mutta nyt ne ovat niin kiinnostavia, ettei malta edes syödä rauhassa. Olemmekin alkaneet käymään vauvakahvilassa, muskarissa ja muualla missä vain voi toisiin vauvoihin törmäillä.

Mitä menninkäinen inhoaa? Pukeminen. Vaippasiltaan olisi kaikkein kivointa. Myös ulkovaatteiden pukeminen aiheuttaa usein närkästystä. Jos pipo menee silmille, ei hyvä, sitten tulee huuto! Väsymys, kitinästä huomaa milloin on aika siirtyä unille ja silloin kannattaa toimia välittömästi. Myös jos asiat eivät suju juuri sillä ripeydellä ja niin kuin pieni menninkäinen sen haluaa tapahtuvan, on palaute useimmiten melko välitön. Esimerkiksi auton seisottaminen punaisissa valoissa on aivan myrkkyä, ellei menninkäinen ole ehtinyt nukahtamaan.

Päivät vierivät eteenpäin hurjan nopeata vauhtia. On välillä vaikea pysyä perässä pienen lapsen kasvun vauhdissa. Oma mieli vasta alkaa hyväksymään, että se pieni vastasyntynyt tuhisia on poissa. Siitä ruttuisesta ruipelosta on kasvanut iloinen, touhukas, kaunis ja tarmokas pikkuneiti 4 kuukautta. Uusia taitoja harjoitellessa parissa päivässäkin saattaa tapahtua aivan mielettömästi. Tämä herättää ristiriitaisia tunteita. Toisaalta on aivan innoissaan ja hihkuu, kannustaa ja kehuu toista. Toisaalta silmänurkat kostuvat ajatuksesta, että taas hän on jo hieman isompi.
Sitten ei muuta kuin hyvää vappua! Taas pääsee esittelemään lapselleen uuden perinteen. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...