Menninkäinen 8kk


Millainen hän on?

Aktiivinen, utelias ja toimelias. Ja iso. Yhtäkkiä tuntuu, että menninkäinen ottaa kamalia kasvupyrähdyksiä, ei siis fyysisellä vaan henkisellä tasolla. Hän on oppinut syy-seuraus-suhteen. Hänestä on hauska tehdä jotakin ja katsoa miten reagoin. Jos hymyilen, hän toistaa tekemistään. Okei, jos kiellä, hän toistaa silloinkin (mm. koiran juomakupissa läträäminen, pyykkien repiminen narulta, kenkien syönti, rattaiden pyörien imeskely ja mitänäitänyton). Hän on oppinut nenänaurun ja hihitteleekin nenänauruaan koko ajan. Lisäksi hän on oppinut tanssimaan. Hän pitkään harjoitteli liikkeelle lähtöä hytkymällä, nyttemmin samaisesta hytkymisestä on tullut tanssiliikkeitä. Musiikki saa hänet hytkymään ja vauvakinon mammamia elokuva oli menninkäisetä jotain aivan huippua😊 Vuorovaikutus on kehittynyt hurjasti ja kontaktinotto toisiin lapsiin ja vauvoihin on kehittynyt valtavasti. Myös leluilla leikkiminen on saanut aivan uusia, kehittyneempiä piirteitä.

Mistä hän pitää?

Musiikista ja hytkymisestä. Menninkäisen lempilaulu on mörkö se lähti piiriin ja hän repeää aina, kun laulussa tulee kohta tinttantanttantallallei😊 Hän pitää kaukosäätimestä, tietokoneesta ja puhelimesta ja on valmis ylittämään hurjimmatkin esteet päästäkseen näihin käsiksi. Hän pitää myös koirastamme, vaikka koira ei olekaan aivan varma pitääkö hän menninkäisestä. Tai ainakaan silloin kun menninkäisellä on molemmat nyrkin täynnä nyhdettyä mustaa karvaa. Hän on siis hieman raju osoittamaan rakkauttaan. Itsekin huomaan välillä olevani aivan mustelmilla, kun toinen huomaamatta päivän aikana on ehtinyt nipistelemään, potkimaan tai tökkimään pienillä kovilla varpaillaan. Hän on myös kova rakastamaan. Hän tietää mitä tarkoittaa halipusu ja sen kuultuaan tarttuu kovin kiinni käsillään ja hyökkää kimppuun kuolainen suu ammollaan.

Mitä hän inhoaa?

Kynsien leikkaamista. Jos hän ei voi saada saksia, niin ei niillä kyllä hänen kynsiäänkään sitten leikata. Aina joutuu harhauttamaan jotenkin, että saa kynsi kerrallaan homman tehtyä. Jos oikein onni käy, niin välillä jopa kaksi kynttä. Menninkäinen on kyllä niin utelias, että kuopsuttaa kynsillään kaikki paikat, joten kulutus on kovaa. Vaikka kuinka yritän pitää kynnet lyhyinä, niin silti tuntuu, että ne lohkeilevat. Ja tylsyys vaivaa pientä aika ajoin. Se on paha, varsinkin jos äiti haluaisi aamulla ihan pienen hetken maata vierekkäin söpösti sohvalla. EI KÄY, hän huutaa. Hän inhoaa sitä, jos tissistä ei tule maitoa riittävän nopeasti tai jos tissiä tyrkyttää muulloin, kun silloin kun hän sitä haluaa. Silloin pienet naskalit on hyvä upottaa rintaan. Ai että se sattuu. Mutta myös opettaa olemaan tuputtamatta.
Nyt harjoitellaan kovasti konttaamista. Ja tukea vasten nousemista. Sellainen on menninkäinen 8 kuukautta. Oma valloittava itsensä niin kuin aina. Lisääntyvät hampaat saavat toisen välillä kiehumaan raivosta, kuolaamaan hullun tavalla ja jyrsimään kaiken käteen osuvan, muutoin hän on useimmiten neiti aurinko. Kujeileva ja keikistelevä nenänauraja. Pikkuinen hassuttelija<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...