Asiaa julki-imetyksestä


Julki-imetys on ollut asia, joka on mietityttänyt itseäni paljon. Jotenkin asia on kuulostanut kamalan vaivaannuttavalta, en tiedä miksi. En arastele imettää tilaisuuksissa, missä on muita samassa tilanteessa olevia vieraita äitejä, enkä sukulaisteni tai ystävieni nähden, mutta täysin ventovieraat ihmiset ovat jostain syystä mietityttäneet minua.

Rintaruokailu nyt kuitenkin on luonnollisinta vauvan toimintaa, eikä siinä pitäisi olla mitään hävettävää tai arasteltavaa. Siitä huolimatta aiheesta käytiin taannoin keskustelua, pitäisikö julki-imettäminen taata lailla. Mielestäni tämä kuulostaa vähintäänkin oudolta! Olen kuitenkin pohtinut, miten reagoisin esimerkiksi tuijotukseen tai negatiivissävytteisiin kommentteihin. En todennäköisesti mitenkään kamalan rakentavasti😊 Itseni tuntien, minulta todennäköisesti kaatuisi muki välittömästi.

En myöskään ymmärrä, miksi ihmeessä minun pitäisi mennä esimerkiksi vessaan lastenhoitohuoneeseen imettämään. Enhän minäkään syö vessassa. Jos joku sitten kokee julki-imettämisen häiritsevänä, niin suosittelen miettimään omaa asennettaan. Jos julki-imetykseni häiritsee, suosittelen siirtämään katseen muualle (tarvitseeko sitä muutenkaan toljottaa) ja jos sinulla on siihen joku naseva kommentti heitettäväksi, suosittelen pitämään sen omana tietonasi. Muutoinkin, rintaruokinnassa ei ole mitään seksististä, eikä se ole itsensä paljastelua.

Nyt päätin rohkaistua ja muuttaa asennettani tämän suhteen. Ensimmäinen julki-imetykseni sujui mutkattomasti ja vaivattomasti, eikä tehnyt itselleni vaivaannuttavaa oloa, kuten olin pelännyt. Tästä on helppo jatkaa tulevaisuuden saralla. Peukku julki-imetyksen puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...