Mitä vauva-arkeen kuuluu?


Vihdoin ja viimein päästiin kaksikuukautis neuvolaan. Pari viikkoa myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Siirsin neuvola-aikaa, koska jälkitarkastuksessani lääkäri sanoi ettemme voisi kuitenkaan ottaa rota rokotetta, koska olimme antibioottikuurilla rsv:n jälkitautina saadun korvatulehduksen takia. Siirsin siis suosiolla koko käynnin myöhempään ajankohtaan. Menninkäinen on kasvanut ja kehittynyt hyvin täysimetyksellä ja ensimmäinen rokote (rota liuos) saatiin. Sen seurauksena pari yötä oli hieman itkuisia ja vatsaa väänsi huomattavasti normaalia enemmän. Muuta poikkeavaa ei tästä meille seurannut.

Isimieskin lähti taas maailmalle hommiin ja siirtyi näin viikonloppuisän rooliin. Toistaiseksi tämä on ainakin sujunut melkoisen hyvin, vaikka tietenkin rajoittaa omaa vauva-vapaatani paljon. Onneksi innokkaita hoitajiakin löytyy lähipiiristä ja muutamaan kertaan vauva onkin ollut hoidossa muutaman tunnin verran. Olemme soitelleet videopuheluita. Vauva ei oikein tajua tästä paljon muuta kuin, että isin ääni kuuluu jostain, mutta ukko ei ole täällä.

Vauvauinnin aloitamme tämän kuun lopulla ja odotan sitä jo innolla, vaikka se onkin aivan naurettavan aikaisin aamulla. Onneksi likka nyt noin muutoinkin on siihen aikaan jo hereillä, niin sopii kyllä hyvin hänen päivärutiiniinsa. Kylpyveden lämpötilaa olemme alkaneet alentamaan aste kerrallaan, ettei tule sitten shokkina vauvauinnissa oleva viileämpi vesi.

Anopilta sain tällaisen vempeleen lahjaksi, kun oli kuulemma ostanut niitä kaksin kappalein. Liekkö se sitten oli vinkki, että minun pitäisi siivota useammin😊 Nyt sitten kiiltää liesikin!


Mutta kaiken rehellisyyden nimissä, vaikken mikään siivousintoilija olekaan, niin olen kyllä jaksanut vauva-arjesta huolimatta pitää asuntomme suhteellisen siistinä ilman, että kokisin sen hirvittävän raskaana. Enkä nyt tarkoita, että höyryäisin joka ilta imurin kanssa täällä, mutta pidän kyllä siitä, että tavarat ovat omilla paikoillaan. Tavaroiden paikoillaan pitäminenkin onnistuu huomattavasti paremmin, kun isimies ei ole täällä siirtelemässä niitä pois paikoiltaan😊

Sain myös ensimmäisen kosketuksen vauvakahvila elämään. Jännittyneenä hiippailin paikalle ensimmäistä kertaa, mutta yllätykseni kokemus olikin aika miellyttävä. Ehdottomasti voi mennä toistekin!

Summasummaarun, Yle uutisoi tässä eräs päivä vauvojen vähäisestä syntyvyydestä ja siitä, miten ihmiset keskimäärin ajattelevat vauvavuoden olevan ankea ja riitaisa. Itsekin voin myöntää odottaneeni vauvavuotta pelonsekaisin tuntein. Tämä kulunut pari kuukautta on kuitenkin ylittänyt kaikki odotukseni (positiivisessa mielessä) ja ollut huomattavasti helpompaa kuin olin ikinä uskaltanut edes toivoa. Parisuhdekaan ei vielä natise liitoksistaan, joten vauvakuplassa kaikki hyvin. Karman on kuitenkin ollut tapana vaania selkäni takana, joten odottelen jännityksellä mitä se seuraavaksi pääni menoksi oikein keksiikään.
PS. Kansallisen rokotusohjelman puolesta! Niiden teho perustuu laumatorjuntaan, joten kannattaa noudattaa kansallista rokoteohjelmaa. Niin monet vaaralliset kulkutaudit on onnistuttu kitkemään tämän ilmaisen rokoteohjelman ansiosta, mutta jos jätämme lapsemme rokottamatta, on suuri riski sille, että nämä taudit palaavat. Muun muassa hinkuyskä tapauksia on ollut Suomessa nyt liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...