Menetetty yksityisyys?

Kun ensimmäisen kerran joku (muu kuin isimies) tuli spontaanisti pistämään kättään raskausmasuni päälle, taisin säikähtää perin pohjaisesti. Halailemme aina ystäviämme nähdessämme sekä hyvästiksi ja pienet suudelmat poskelle tai muuta on ollut aina ok. Silti ele tulla koskemaan mahaani tuntui hyökkäykseltä henkilökohtaista reviiriäni kohtaan. Ei minua nyt varsinaisesti haittaa, jos joku haluaa mahaani kokeilla, mutta en tiedä mitä odotin. Ehkä että minulta kysyttäisiin lupaa sen koskemiseen? Vai onko silloin ok kosketella toisen mahaa, kun hän on raskaana? Itse en koskettele ihmisten vartalonosia. Enkä muista olenko oikeastaan koskaan edes kokeillut kenenkään raskausmahaa. 

Myös neuvolakäynnit tuntuvat välillä melkoisen henkilökohtaisilta kuulusteluilta. Minulla on käynyt vielä niin huono tuuri, että tämän raskauden kanssa neuvolassa on aina ollut eri henkilö töissä. Tämä ei ole herättänyt itsessäni minkäänlaista luottamussuhdetta, joten ei ole tehnyt mieli avautua tai kysellä yhtään mitään ylimääräistä neuvolasta.


Myös ystävät ja sukulaiset tuntuvat kyselevän enemmän ja enemmän henkilökohtaisia asioita. Sellaisetkin henkilöt, jotka eivät ole olleet ennen niin läheisen tuntuisia. Tämäkin tuntuu oudolta, varsinkin tällaisesta ihmisestä, joka on melkoisen tarkka omista asioistaan. Ei kyllä varmaan uskoisi, kun täällähän niitä levitellään pitkin internetiä 😊 Ehkä tähänkin kaikkeen tottuu. Olen yrittänyt ottaa asiaan sellaisen lähestymistavan, että tämä olkoon taas yksi kasvuprosesseistani. Ehkä minun ei aina tarvitse olla niin turhan tarkka yksityisyydestäni. Enhän tässä kanna mukanani mitään valtion salaisuutta. Tietyn tyyppisestä avoimuudesta kai yleensäkin on enemmän hyötyä kuin haittaa.

1 kommentti:

  1. Hei! Melkein samoilla viikoilla mennään, joten oli kiva löytää blogisi. Kukaan ei onneksi ole tullut koskemaan mahaani ja toivottavasti ei tulekaan, en varmaan sietäisi sellaista koskettelua ilman lupaa kovinkaan hyvin :D Neuvolasta myös erilainen kokemus, hyvin vähän on kyselty juuri mistään. Mutta sen olen huomannut, että kun tuttavat, kaverit jne saavat kuulla asiasta, niin monet tosiaan kysyvät mielestäni hyvin henkilöhtaisia tai erikoisia asioita, kuten aiotteko nyt mennä naimisiin tai oletko koskaan hoitanut lapsia...!? Molemmat kysymyksiä, jotka eivät mielestäni edes liity tähän lapsen saamiseen suoranaisesti
    M

    VastaaPoista

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...