DIY: vauvan villasukkatehdas

Olen aina ollut kova suunnittelemaan ja aloittamaan erilaisia projekteja. Ne ovat voineet liittyä mihin tahansa, entisöitiin, sisustukseen, käsitöihin, ruokaan, ihan mihin tahansa. Harmillisen usein projekteistani kuitenkin tulee niin sanotusti ikuisuus projekteja, eli aloitan innolla, mutten saata asiaa loppuun, ennen kuin aloitan jo uutta. Siksi yleensä harva projektini todellisuudessa koskaan valmistuu.

Vauvalle haluaisin kuitenkin tehdä jotain myös itse. Anopilla on hyvä ompelukone ja saumuri, jota saan varmasti tarvittaessa lainata. Osaan myös neuloa ja virkata ihan kohtalaisesti ja upeita langasta tehtyjä vauvan asioita on pilvin pimein toteutettavaksi. Toivottavasti ennen syntymää saisin edes jotain suunnitelmistani tehdyksi.

Hieman sain aloiteltuakin. Nimittäin parit villasukat sain neulottua. On ihana neuloa pieniä sukkia, koska ne valmistuvat hetkessä, eivätkä siksi jää niin helposti roikkumaan keskeneräisiksi. Tässä kolmet erilaiset sukat:



Ruskeat villasukat olivat Novitan 7 veljestä lapsen pitkävartiset sukat. Tein pienimmän ohjeen mukaan, mutta mielestäni nämä kuitenkin näyttivät aika reilun kokoisilta. Lanka oli lampaanvillalankaa käsityöläismuseosta.

Vihreät villasukat vauvansukkia sairaalaan sivuston ohjeiden mukaan, jossa sukat on tarkoitettu 50-70 senttimetriselle vauvalle.

Sitten löysin ihanan norsuvillasukkien ohjeen Kun äiti kelaa -blogista. Tästä ohjeesta tein itselleni hieman sovelletun version, jotta sukat olivat hieman pienemmät.

Löysin myös paikkakunnaltani ihanan käsityökerhon, joka kokoontuu kerran kuukauteen. Siellä olen yrittänyt viimeistellä ikuisuusprojektiani isoäidin neliöistä. Neliöitä minulla piisaa, mutta yhteen liitämisen kanssa kipuilen. Josko niistä nyt tämän kerhon myötä saisi vauvalle torkkupeiton valmiiksi.


Seuraavaksi voikin sitten suunnata kangaskaupoille ja alkaa suunnittelemaan unipesää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...