Pray for.... Millaiseen maailmaan lapseni synnytän?

Tämä on varmana tulenarka aihe, mistä taatusti saa aina lokaa niskaansa, julkaisipa siitä mitä tahansa. En kaipaa kannanottoja, sillä tämä on vain minun mielipiteeni, ja muilla ihmisillä saa olla omansa! En halua provosoida tai opettaa ketään elämään minun tavallani. Otan kuitenkin riskin.

Viimeisten kuluvien vuosien aikana on sosiaalisessa mediassa saanut rukoilla melkoisen monta kertaa. Nyt viimeisimpänä Turun puolesta. Kamalia tapahtumia kaikki. Toivottavasti olisivat jääneet tapahtumatta! Suuret ja lämpimät osanotot kaikille ja kaikkialle!

Kuulun eräälle vauvapalstalle, jossa ymmärretysti podettiin maailmantuskaa Turun tapahtumista. Varmasti ikävät tapahtumat saavat monet miettimään, miten tulevia lapsiaan lähtee kasvattamaan. Miten tällaisten tapahtumien jälkeen voi luoda uskoa hyvään, suvaitsevaisuuteen ja ennakkaluulottomuuteen?

Jokainen tietysti kasvattaa lapsensa parhaakseen katsomallaan tavalla, enkä minä ole siihen kukaan puuttumaan, mutta itse aion ainakin yrittää kasvattaa lapseni yllämainittuihin asioihin! Toki myös minun on ymmärrettävä, että yllämainitut asiat ovat arvoasioita ja täysin subjektiivisia. Se mikä minulle tarkoittaa yhtä, voi toisella tarkoittaa aivan muuta.

Maailmassa on tapahtunut toinen toistaan kamalampia asioita läpi historian. Yk-liiton mukaan maailmassa on ollut 33 (2013) käynnissä olevaa aktiivista konfliktia ja lukema on ollut melko samankaltainen viimeiset kymmenen vuotta. Näissä konflikteissa ihmisiä (myös siviilejä) kohdellaan raakalaismaisesti. Konfliktien syntyyn ovat vaikuttaneet monet erilaiset asiat mm. uskonto, politiikka, maailmantalous, nälänhätä, kuivuus jne jne. Toiset ihmiset elävät ääriolosuhteissa päivästä toiseen, eikä tätä asiaa tule täällä rauhallisella Suomen kamaralla harvemmin edes pohdittua. Se, että todellisuudessa todellakin ponnistamme eri lähtökohdista tässä maailmassa, on taivaan tosi asia.

Itse toivon, että kokonaista kansakuntaa ja uskontoa ei leimattaisi niitä edustavien ääriajattelijoiden takia. Eihän kaikkia meitäkään leimata äärioikeistolaisiksi, siksi, että heitäkin joukostamme löytyy. Toivon pystyväni elämäni loppuun saakka kantamaan sydämessäni uskoa ja toivoa paremmasta huomisesta. Vihalla ei varmasti voiteta vihaa! Jos kohtaamme vihalla kaikki yhteiskunnassamme asuvat erimaalaiset ihmiset, siitä ei voi syntyä mitään hyvää. Itse mieluummin mietin, mitä voisin itse tehdä toisin, jotta meillä kaikilla olisi hyvä olla, elää ja yritää täällä. Itse mieluummin osallistun talkoisiin sen puolesta, miten kotouttaminen saadaan onnistumaan paremmin, kuin rajat kiinni talkoisiin!

1 kommentti:

  1. Aivan samaa mieltä! Vain hyvyydellä saadaan maailma raiteilleen, ei vihalla. <3 :)
    https://mammamiettii.blogi.net

    VastaaPoista

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...