Mitä meillä syödään -tämän hetken herkkuresepti.

Vasta reilusti raskauden puolivälin jälkeen minulle on alkanut tulla pakottavia mielitekoja. Yhtenä päivänä himoitsin kesäkeittoa, yhtenä mutakakkua. Toistaiseksi himonaiheet ovat olleet helposti toteutettavissa, ilman hurjaa omantunnon pistosta liiasta mässäilystä.

Nyt himoitsin siemennäkkäriä. Tein taannoisen vaelluksellemme ruoat kuivaamalla. Vakuumiin pakkasin aina kulloisenkin aterian kaikki ainekset lisää vain vesi politiikalla ja hyvää oli! Lisänä leivoin mukaan siemennäkkileipää. Tästä on tullut meidän perheen hitti vaelluksen jälkeenkin. Jopa isimies, jonka suhtautuminen siemeniin on yleensä melkoisen nuiva ja skeptinen, pyysi, voisinko tehdä tätä näkkileipää hänelle töihin mukaan. Ajattelinpa siis jakaa tämän nyt tännekin, sillä tekeminen on äärimmäisen helppoa ja lopputulos on hyvä ja täyttävä.

Siemennäkkäri 1 pelti

2,5 dl vettä
0,5 dl öljyä
2dl maissitärkkelystä tai maissijauhoja (itse lisäsin joukkoon myös hieman ruisjauhoja)
4dl erilaisia siemeniä (esim. kurpitsansiemen, pinjansiemen, seesaminsiemen, auringonkukansiemen, pellavansiemen jne.) Itse ostin siemensekoituspussin, joka sisälsi myös karpaloita.
Sormisuolaa

1.Kiehauta vesi ja sekoita siihen öljy.
2. Sekoita kulhossa maissijauho ja siemenet. Lisää neste ja sekoita. Levitä leivinpaperille uunipellille. Ripottele pinnalle sormisuola.
3. Paista 150 asteisessa uunissa n. 1 tunti ja anna näkkileivän kuivua n. 1 vuorokausi.

Toinen ehdoton suosikkini on erilaiset smoothiet. Jos en syö aamuisin puuroa (nam, ja nyt varsinkin satokauden aikaan marjoilla), niin smoothie on erinomainen korvike. Yleensä smoothieni sisältää banaanin ja joko vanilja tai mantelimaitoa, chian siemeniä ja maustamatonta jugurttia. Loppu voi olla mitä tahansa, pinaattia, kurkkua, appelsiinia, mangoa, luumua, ananasta, melonia jne jne. mikä nyt sattuu yleensä satokaudellansa olemaan kaupan hyväään hintaan. Yleensä minulla on pakastimessa jo valmiina smoothieannospusseja, jossa on sekaisin erilaisia hedelmiä ja vihanneksia, jolloin minun ei tarvitse kuin kaataa pussin sisältö blenderiin, lisätä nesteet ja siemenet ja surauttaa smoothie valmiiksi.


Ja nam nam, sitten vaan nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...