Tuorepuuro pelastaa päivän


Yritän pitää kiinni siitä, että syön aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen sekä iltapalan. Tarvittaessa vielä saatan syödä jotakin hedelmiä välissä, usein kuitenkin hedelmä on osa jotakin ateriaa, kuten vaikkapa aamupalaa, välipalaa tai iltapalaa. Nyt raskauden edetessä kohti loppuaan, tuntuu ettei ruuan tarvekaan ole aivan samanlainen kuin aluksi. Ehkä vatsalaukku on niin pienessä tilassa, että tuntuu siltä, kuin kylläisyyden tunne tulisi nopeammin kuin aikaisemmin.

Joka päivä en kuitenkaan ehdi syömään kahta lämmintä ateriaa. Kestosuosikki esim. lounaan korvaajaksi on muodostunut tuorepuuro. Näistä löytyy vaikka miten monta ihanaa reseptiä, mutta kestosuosikkini on tällainen:

250ml mantelimaitoa

2 dl hiutaleita (mitä nyt sattuu olemaan, ohraa, kauraa, ruista….)

kanelia

1 rkl chian siemeniä

ripaus suolaa

ripaus sokeria

Ja jääkaappiin yöksi. Aamulla paloittelen joukkoon banaanin (tai jonkun muun hedelmän), kourallisen pähkinöitä ja mustikoita. Nam! Tähän voi vielä sekoittaa joukkoon esim. rahkaa, maustamatonta jogurttia tai vaikkapa raejuustoa ja ei muuta kun syömään. Pitää muuten näläntunteen yllättävän hyvin kurissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...