Kiitos ei ole kirosana


Tänä jouluna päätimme isimiehen kanssa, että emme osta toisillemme sen kummempia joululahjoja. Miksi? Siksi, että vauvan tarvikkeisiin on palanut ihan kiitettävästi rahaa ja paikat (kaikesta karsinnastani huolimatta) tuntuvat pursuavan tavaraa. Onko syy pienen asunnon vai turhan tavaran. Hmm, varmasti molempia.

Jotenkin kuitenkin halusin isimiestä muistaa, sillä joulu on läheisten muistamisen aikaa ja varsinkin meille aivan erinomaisen täydellinen hetki sanoa toisillemme KIITOS! Joulun kynnyksellä on nimittäin tapahtuneet kaikki meidän elämämme suuret asiat. Kuten kihlat muutama vuosi takaperin ja nyt esikoisen syntymän odotetaan tapahtuvan aivan tässä kinttaalla.

Vaikka raskausaika onkin sujunut helposti, on meitä erottanut joka viikko lähes 500 kilometriä. Nyt tämä on (taas tältä kaudelta) ohitse ja voimme alkaa harjoitella perhe-elämää saman katon alla. Nämä ensimmäiset viikot ovatkin aina kovin jännittäviä pitkän kauden jälkeen, sillä erossa oloon on jo tottunut ja joutuu uudestaan sopeutumaan siihen, että asuukin yhdessä toisen ihmisen kanssa. Mutta vähintään yhtä omituiselta tuntuu taas, kun toinen keväällä lähtee ja jättää tyhjän aukon kotiin.

Nyt on kuitenkin aika yrittää nauttia yhdessä olosta ja tulevista jännittävistä hetkistä perheenä.  Fyysisesti helppo raskaus, ei ole sitä kuitenkaan aina henkisesti ollut. Isimies on onnistunut olemaan loistava tukipilari kaikki nämä kuukaudet, kun olen pelännyt jonkin menevän vikaan. Kun me tapasimme vuosia vuosia takaperin, enpä olisi uskonut miten hienoksi mieheksi isimies vuosien varrella kasvaa. Kiitos on ehdottomasti vähintä, mitä isimies on ansainnut tästä kuluneesta vuodesta. Ja mikään muu ei tuntunut paremmalta vaihtoehdolta toteuttaa kiitosta, kuin DIY Karkkikortti😊


Toinen ekologinen ja eettinen lahjavalintani tänä vuonna oli tukea kirkon ulkomaan avun kautta köyhyydessä eläviä ihmisiä toisenlaisella lahjalla.. Tämä on hyvä keino ratkaista ikuinen joululahjaongelma varsinkin aikuisten ihmisten kesken, kuten vaikkapa vanhemmat tai isovanhemmat, joilla on jo kaikkea. Lahjoja on monenlaisia 5 eurosta 30 euroon ja siitä yli. Ostoksesta saat kiitoskortin, jonka voit antaa joululahjaksi saajalle.

Muutoin olo alkaa olemaan jo aika ke(vi)ttuuntunut. Olen puunannut, siivonnut, lenkkeillyt, saunonut ja tehnyt vaikka mitä, ilman synnytystä😊 Kaikenlaisia tuntemuksia kyllä on ollut. Sukkapuikkokipuja kohdunsuulla, paineen tunnetta, kipua toisella lonkalla, jomottelua, ennakoivia supisteluja, mutta se oleellinen, eli synnytyssupistukset tai vesien meno edelleenkin puuttuvat. Seuraavaksi ajattelinkin nostaa jalat sohvalle, syödä suklaata ja rypeä itsesäälissä, koska lähes kaikki muut joulukuiset, jopa ne keillä oli laskettu aika jälkeeni, ovat pian syntyneet. Yritän parhaani olla olematta kateellinen, mutta pakko myöntää, se on todella vaikeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...