Raskaus ja vyöhyketerapia


Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jonka juuret ovat mm. Etelä-Amerikassa, Egyptissä ja Kiinassa. Suomessa vyöhyketerapia on kuitenkin verraten nuori hoitomuoto.

Vyöhyketerapian perusteet ovat anatomiassa, fysiologiassa, patologiassa ja immuunibiologiassa. Siinä uskotaan, että kehon alueiden ja elimien heijastinpisteet löytyvät jalkateristä. Heijastinpisteitä painelemalla lähetetään signaaleja muualle kehoon.

Raskausviikkojen tullessa täyteen (37 viikkoa), voi vyöhyketerapiaa kokeilla synnytyksen käynnistävänä menetelmänä. Yleensä arviolta 1-2 hoitokäyntiä riittää käynnistämään synnytyksen.

Vyöhyketerapialla uskotaan olevan seuraavia positiivisia vaikutuksia raskaudessa:

·         luonnollinen synnytyksen käynnistyminen

·         nopeampi kohdunsuun avautuminen

·         helpompi synnytyksestä palautuminen

·         maidon nousun helpottuminen

Hoidon tarkoitus on herätellä äidin kehoa tulevaan synnytykseen käsittelemällä tehokkaasti synnytystä käynnistäviä heijastinpisteitä.
Itse kävin vyöhyketerapiassa eilen. So far, NOTHING. Muutama ennakoiva supistus tuli eilen päivällä, ei mitään synnytykseen johtavaa tähän mennessä. Hoito oli kylläkin kiva, siinä käsiteltiin niskanseutua, korvat sekä jalat polviin saakka. Näistä paineltiin kohtua aktivoivia pisteitä. Perjantaina sitten uusi yritys ellei ennen sitä ole alkanut tapahtumaan. 
Vauvakin on ollut pari päivää poikkeuksellisen rauhallinen. Hän on ollut kääntyneenä selkä napaani vasten ja on ollut outoa, kun joku ei yritäkään väkivalloin runnoutua navastani ulos. Eilen hetken mietin jo, lähtisinkö käymään synnärillä tsekkaamassa vointia. Liikelaskennassa kuitenkin tuli sen 10 liikettä tuntiin ja aamuun mennessä vauva olikin jo kääntynyt takaisin tuttuun asentoon ja taas on napa koetuksella. Hän siis antoi vain armoa minulle muutaman päivän ajan. Ei siis auta kuin jatkaa odottelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...