Kotikonstit synnytyksen käynnistämiseen?


Alle on listattuna netistä poimittuja kikka kolmosia synnytyksen käynnistämiseen kotikonstein. Siitä toimivatko kikat, en ota vastuuta😉

·         Perinteinen kolmen s:n kombo: seksi, siivous ja sauna. Seksin ainakin itse voin unohtaa, toivottavasti isimies saa lipidonsa vielä takaisin, kun vauvamaha on poissa… Siivonnut olen jo monta viikkoa ja saunonutkin muutaman kerran viikossa, mutta kerta kiellon päälle😊 Synnytystä ei kuitenkaan näy, ei kuulu! Tiedä sitten tätä s-kombon toimivuutta, vaikkakin sperman prostaglandiinien on todettu VOIVAN edesauttaa synnytyksen käynnistymistä. Samoin äidin orgasmin vapauttava oksitosiini voi edesauttaa supistuksia.


·         Lenkkeily. Tätä voi harrastaa muutenkin, mutta yleisesti sillä haetaan myös boostia supistuksiin. Lenkkipoluilla on tullut huhkittua päivittäin, ei synnytystä!


·         Akupainanta. http://www.babyidea.fi/aidille/akupainanta.html

·         Puolikas siideri (?), kuulemma kätilön neuvo. Tästähän varmaan menisi ihan känniin, kun on ollut niin kauan ilman😊 Mutta kai tehon uskotaan ennemminkin perustuvan rentoutumiseen. Niin ja tulinen ruoka.


·         Alapään räpläilyä on ehdotettu useasti, mutta itsestäni tämä ainakin kuulostaa lähinnä tulehdusriskiltä! Nännien veto tai hieronta, ei oikein kiinnosta tämänkään. Lääkärin tekemä sisätutkimus sai supistelut alkamaan. Niitä tulee aina jonkun aikaa päivittäin, ei kuitenkaan mitään synnytykseen johtavaa toistaiseksi. Sisätutkimus sai aikaan myös epämääräistä vuotoa, liekkö sitten sitä limatulppaa, vai mitä?


·         Hieronta. Voimakkaat, pyörivät liikkeet alaselällä. Itse kävin hierojalla joku kolmisen viikkoa ennen laskettua aikaa. En siitä syystä, että toivoisin synnytyksen käynnistyvän, vaan ihan rentoutumismielessä ja selkäkipujen takia😊 Muutoinkin ajattelin, että hemmotellaan itseä nyt, kun vielä voi (ja on taatusti sen ansainnut). Ei synnytystä!


·         Vyöhyketerapia. Tähän itseasiassa varasin ajan lähellä laskettua aikaa. En nyt ihan täysin siitä syystä, että uskon sen käynnistävän synnytyksen, vaan uteliaisuudesta ja kokeilunhalusta. Katsotaan ehdinkö käyttämään ajan ennen synnytystä. Toisaalta toivon niin, toisaalta en.


·         Vadelmanlehtitee. Tätä olenkin litkinyt jo kohta kaksi kuukautta. Kohdunsuu on ollut pehmeä ja sormelle auki ainakin synnytystapa-arviossa viikolla 37+, synnytystä ei näy, ei kuulu.



On hyvä muistaa, että laskettuaikahan on vain arvio synnytyksen ajankohdasta. Myös jokaisen naisen elimistö on erilainen. Synnytys käynnistyy silloin, kun oma keho on valmis siihen tai viimeistään käynnistämällä. Mutta näin raskauden viime hetkillä sitä vain odottaa jo synnytystä, vaikka yritänkin keskittää tekemiseni muuhun kuin synnytyksen alun kyttäämiseen. Valitettavasti kyttään kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...