Minustako äidiksi? Osa 2


Ensimmäinen ajatus raskaudesta ei ollut pelkästään positiivinen uutinen. Kävin läpi valtavan tunneskaalan ilosta inhoon ja kauhuun. Vaikka raskaus olikin toivottu, olimmeko sittenkään ymmärtäneet mihin olimme ryhtymässä? Pystyisimmekö ikinä kasvattamaan yhtään täysipäistä lasta? Missä kaikessa me epäonnistuisimme?

Olen aina kärsinyt perfektionismistani. Niin myös tämän asian suhteen. Olin ajatellut, että sitten kun lapsia joskus tulee, (adoptoituja tai biologisia) olisi aika enemmän tai vähemmän oikea lasten hankinnalle. Nyt se kuitenkin oli ehdottomasti vähemmän, mikä tietysti kauhistutti minua.

Olin ajatellut että, kun lapsia tulisi, meillä olisi tilava asunto, hyvät urat, vakaa talous, kiva auto ja mitä näitä muita nyt on. Nythän tietysti tilanne oli kaikkea muuta. Lapsi syntyisi kivaan, mutta pieneen kaksioon. Isämies oli töissä kaukana kotoa yli puolet vuodesta ainakin vielä kahden vuoden ajan. Itse puolestani vihasin työtäni ja painin uranvaihtohaaveiden parissa. Autokin oli ehdottomasti parhaat päivänsä nähnyt jo kymmen vuotta sitten. Ei siis todellakaan sitä stabiilia meiltä puuttuu enää vauva -tilannetta.  

Olimme isimiehen kanssa viettäneet enemmän ja vähemmän sosiaalista elämää aina. Vanhetessamme toki jo huomattavasti vähemmän. Tietenkin nytkin oli jos jonkinnäköistä juhlanpoikasta tiedossa. Ei siis jäänyt myös muilta huomaamatta poikkeuksellinen alkoholikäyttäytymiseni. Toki olin uutisesta jo kertonut lähimmille ystäville, mutta jo reilusti ennen kolmen kuukauden rajapyykkiä, asiasta tiesivät jo kaikki. Oliko se sitten hyvä vai huono asia? Jälkeenpäin ajateltuna vastaisin silti että hyvä asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...