Järjestys kaaoksen keskelle?

Meidän koti on ollut kaaoksen vallassa jo useamman viikon ajan, kun olemme alkaneet tekemään tästä kahden aikuisen ihmisen pienehköstä kaksiosta perheasuntoa. Sain ensimmäisen hormoni-itkukohtauksenkin pari viikonloppua takaperin, kun kaikki turhat entiset tavarat oli palasina meidän lattialla, mutta uusiakaan ei ollut. Tuntui, että synnytän ennemmin kuin mikään valmistuu. Nyt asiat näyttävät jo huomattavasti valoisammilta, vaikka tekemistä riittää yhä edelleen.

Kun nyt kerran kaikki oli jo valmiiksi levällään asunnossamme, ajattelin, miksipä en nyt saman tien levittelisi loppujakin asioita ja katsoisi mitä kaikkea asuntoomme on vuosien mittaan kertynyt. Saan kyllä aika ajoin siivouskohtauksia, jossa hankkiudun turhasta tavarasta eroon, mutta nyt voisi olla hyvä hetki tehdä kunnollinen inventaario. Samalla saisin siivottua kaikki paikat perusteellisesti ennen joulua ja vauvan syntymää.

Inspiraatiota hain Ihana maatuska blogista, jota kyllä alan jatkossa muutoinkin seurailemaan sekä Marie Kondon KonMri -siivouksen elämänmullistava voima kirjasta. Isimiehellä tietenkin oli oma skeptinen suhtautumisensa tähän siivousinnostukseeni. Hänestä olin ottamassa osaa vähintäänkin johonkin siivouskulttiin, jonka jälkeen en olisi enää entiseni, emmekä omistaisi enää mitään.

Lupasin olla koskematta hänen tavaroihinsa, sillä niitä on loppujen lopuksi melkoisen vähän. Kalastus ja retkeilyvarusteet ovat enemmän hänen hamstrausaluettaan, mutta niitä me käytämme (ja onneksi ne ovat varastossa poissa silmistäni) joten ne säästyivät. Hän myös stressasi, että heittäisin kaikki hänen vaatteensa pois. Kieltämättä ajatus on houkutteleva, mutta jään odottamaan sitä ihmettä, milloin hän itse tajuaisi tehdä tämän asian.

Ensin kävin lävitse kaikki vaatteeni ja muut kodintekstiilit ja samalla tuli uudistettua vaatekaapin runko-osuus, joka on ollut epäkäytännöllinen muutenkin. Nyt odottelen vielä liukuovia tähän asennettavaksi. Kierrätykseen päätyi aimo annos turhaa vaatetusta ja muuta tekstiiliä, kuten verhoja, lakanoita ja pyyhkeitä!

Sitten kävin läpi kaikki mahdolliset paperit. Jätettä tuli valtavasti. Olen säästänyt paljon vanhoja koulujuttuja joita sitten joskus tarvitsen (eli en ikinä). Nyt ne saivat lähteä. Samoin vanhat kalenterit, koulukirjat, lehdet ja kaikkien "tärkeidenkin" paperien joukossa oli yli kymmenen vuotta vanhoja lappuja, joita rehellisyyden nimissä en enää ikinä tule tarvitsemaan mihinkään! Myös ihan tavallisia kirjoja tuntuu kertyneen kamala määrä!

Tämän jälkeen oli kaikkien laatikoiden vuoro. Uskomaton määrä jotain ihme roskaa! Valokuviakin olemme näköjään joskus teettäneet. Nyt oli sopiva hetki katsoa mitä kaikkea niissä on. Ja aivan mielettömästi täysin turhanpäiväisiä kuvia! Cd-levyjä, vaikka meillä ei ole edes soitinta. Vanha ompelukone, joka ei ole toiminut varmaan sitten 70-luvun. Vessan kaapeista löytyi vaikka mitä aarteita, vaikka tiedän hyvin, ettei kosmetiikka säily kovinkaan kauaa. Lisäksi löytyi valtavat määrät erilaisia johtoja ja piuhoja, vanhoja puhelimia ja modeemeja, kaukosäätimiä ja niin edelleen. Siis ihan järjettömästi kaikkea turhaa roinaa, vaikka olen mielestäni vuosien varrella yrittänyt säännöllisesti hankkiutua roinasta eroon. En ole vain tehnyt sitä tarpeeksi uutterasti, tai olen kuvitellut joskus vielä tarvitsevani jotain näistä.

Lopuksi vielä innostuin pesemään kaikki ikkunamme ja verhomme ja pesemään kaikki sälekaihtimet. Ikkunoiden pesu olikin tainnut jäädä viime keväältä alku raskauden väsymyksen takia tekemättä, sillä ero oli niin huomattava. Viimeiseksi vielä kuurasin kaikki patterienvälitkin pölystä ja koirankarvoista. Nyt kun saisimme vielä vauvan tavarat koottua ja muutaman muutostyön vielä hoidettua, niin sitten ei tarvitsisi kuin hyvillä mielin odotella nyyttiä saapuvaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Häähumua korona-arjen keskellä?

Pakko myöntää, että pariin viime kuukauteen häärintamalla ei ole tapahtunut juuri mitään. Onneksi kaiken ei tarvitse olla lukkoon lyötyä ...